Βρετανία: Το ολοκαίνουργιο αεροπλανοφόρο Κουΐν Ελίζαμπεθ μπάζει νερά - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, December 20, 2017

Βρετανία: Το ολοκαίνουργιο αεροπλανοφόρο Κουΐν Ελίζαμπεθ μπάζει νεράΤο ολοκαίνουργιο και μοναδικό αεροπλανοφόρο του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, που φέρει το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ, μπάζει... νερά, παραδέχτηκε το υπουργείο Άμυνας, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το πρόβλημα.


Το «Κουίν Ελίζαμπεθ», κόσμημα του βασιλικού ναυτικού, ανέλαβε υπηρεσία μόλις πριν από δύο εβδομάδες.
Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι στις δοκιμές που έγιναν στη θάλασσα διαπιστώθηκε «πρόβλημα στεγανότητας» το οποίο θα επιδιορθωθεί κατά το διάστημα που θα παραμείνει ελλιμενισμένο στο Πόρτσμουθ.
Μια εισροή υδάτων «δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα», σχολίασε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News ο ναύαρχος εν αποστρατεία Κρις Πάρι. «Για να είμαστε ειλικρινείς, όλα τα πλοία μπάζουν νερά. Για αυτό έχουμε τις αντλίες και γι΄ αυτό «γίνονται δοκιμές στη θάλασσα», πρόσθεσε.
Το αεροπλανοφόρο στοίχισε στο βασιλικό ναυτικό 3,1 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 3,5 δισ. ευρώ).
«Το βασιλικό ναυτικό προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, ενώ αρχικά προσπάθησε να το κρύψει», είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Μπιλ που καλύπτει θέματα Άμυνας για λογαριασμό του BBC. «Είναι πραγματικά δυσάρεστο δεδομένου ότι ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα εδώ και κάποιο διάστημα», συνέχισε.
Ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι η επισκευή «δεν θα στοιχίσει ούτε μια πεντάρα στους Βρετανούς φορολογούμενους», επιμένοντας ότι οι δοκιμές στη θάλασσα είχαν ως στόχο ακριβώς αυτό: να εντοπιστούν και να επιδιορωθούν τυχόν προβλήματα.

No comments:

Post a Comment

-->