Δ. Αβραμόπουλος: Απάνθρωπη η κατάσταση στη Λιβύη - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, December 14, 2017

Δ. Αβραμόπουλος: Απάνθρωπη η κατάσταση στη ΛιβύηΣτην ανάγκη μια ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής στάθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χαρακτήρισε απάνθρωπη την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.


Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε παγκόσμιες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε παγκόσμια προβλήματα και προκλήσεις».
Όπως είπε, δεν υπήρχε κατά το παρελθόν πολιτική ή στρατηγική για τη μετανάστευση, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα και πρέπει να συνεργαστούμε για να πετύχουμε». Σημείωσε εξάλλου ότι το μεταναστευτικό δεν είναι εθνικό, περιφερειακό ή ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά παγκόσμιο ζήτημα.
«Η Ευρώπη έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι», επεσήμανε και απηύθυνε κάλεσμα «για περισσότερη και πιο ισχυρή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με τους οποίους έχουμε τον ίδιο στόχο. Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην περιοχή και στη Λιβύη, να είμαστε αυτοί που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ενότητας στη χώρα».
Υπογράμμισε, δε, ότι η συνεργασία με τρίτες χώρες, ιδιαίτερα με τις χώρες της βόρειας Αφρικής, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε.

No comments:

Post a Comment

-->