Άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Saturday, December 30, 2017

Άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούςΝα δοθεί άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι συνολικά 8 Τούρκοι στρατιωτικοί  κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον περασμένο Ιούλιο, αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.


Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος στρατιωτικός είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα και πως δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα έχει δίκαιη δίκη.
Παράλληλα, η Επιτροπή επικαλούμενη τη Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, επισημαίνει ότι η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.
Μετά την απόφαση, ο Τούρκος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο διοικητικά, ενώ παραμένουν σε καθεστώς διοικητικής κράτησης οι υπόλοιποι εφτά στρατιωτικοί που περιμένουν κι εκείνοι την απόφαση της Επιτροπής για την αίτηση ασύλου που έχουν καταθέσει.

No comments:

Post a Comment

-->