Π. Ρήγας: Αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, December 28, 2017

Π. Ρήγας: Αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία


«Η δεδηλωμένη της κυβέρνησης είναι δεδομένη» και «η κυβερνητική πλειοψηφία αρραγής» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,Πάνος Ρήγας, κληθείς να σχολιάσει τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, περί ζητήματος δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm» ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «επί της ουσίας πρέπει να απαντήσει και η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».
«Νομίζω ότι λύση πρέπει να υπάρξει. Υπάρχουν οι προτάσεις που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπάρχουν οι θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται και δεν ωφελεί να μην βρούμε λύση και εδώ πρέπει να απαντήσουν» δήλωσε. Ανέφερε παράλληλα πως «οι καλές σχέσεις γειτονίας και η εξωτερική πολιτική που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση έχουν φέρει ηρεμία και είναι η χώρα πόλος σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής».
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές πριν την λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης». Όπως είπε «η Ν.Δ. πρέπει να βρει ένα αφήγημα και δυστυχώς το αφήγημά της αυτό έχει στη βάση του την καταστροφολογία και τώρα διαμορφώνει και ένα κλίμα περί εκλογών».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ ο κ. Ρήγας εκτίμησε πως βήμα - βήμα θα βρεθούν λύσεις, όπως αντίστοιχα επιδιώκονται λύσεις και για τη Βιομηχανία Ζάχαρης και για τη Βιομηχανία Λιπασμάτων στην Καβάλα. «Αυτοί που κατέστρεψαν την ΣΕΚΑΠ έχουν ονοματεπώνυμο και ήταν στους κύκλους της Ν.Δ. και σήμερα γίνεται μία προσπάθεια να βρεθούν λύσεις --προφανώς με τις δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες από το ίδιο το κράτος να στηρίξει αυτή την ώρα τη λειτουργία αυτών των βιομηχανιών» εξήγησε.
«Έχουμε προσπαθήσει να διαμορφώσουμε ένα άλλο κλίμα, να σώσουμε αυτές τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να μπουν σε αναπτυξιακή περίοδο και να κλείσει ο φαύλος κύκλος [...] Πρώτο μέλημα είναι οι θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Πια γίνεται αντιληπτό πού είχαν φτάσει οι εταιρείες, ποιοι τις κατέστρεψαν, πώς λυμαίνονταν τα δάνεια και το τι συνέβαινε την προηγούμενη περίοδο» σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας ο κ. Ρήγας επισήμανε πως «πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και αυτή η προσπάθεια γίνεται από μεριάς της κυβέρνησης και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να έχει μπει μπροστά».
«Νομίζω ότι μετά και τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν υπάρχουν δυνατότητες να μετακινηθεί κόσμος από τη Μόρια, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και ταυτόχρονα πρέπει να πάει και ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ότι δεν μπορεί να τηρεί a la carte τις συμφωνίες, οι οποίες έχουν γίνει σε επίπεδο Ε.Ε.. Δεν μπορεί να επιβάλλονται μέτρα δημοσιονομικά με βάση το σύμφωνο σταθερότητας και με βάση αυτά που έχουμε υπογράψει και από την άλλη πλευρά αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί για το μεταναστευτικό να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν» πρόσθεσε.

No comments:

Post a Comment

-->