Αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική ζητεί ο Τραμπ από το Κογκρέσο - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, December 12, 2017

Αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική ζητεί ο Τραμπ από το ΚογκρέσοΚάλεσμα στο Κογκρέσο να μεταρρυθμίσει το «υπερβολικά επιεικές» σύστημα μετανάστευσης στις ΗΠΑ, που «επιτρέπει σε πάρα πολλούς επικίνδυνους ανθρώπους» να εισέρχονται στη χώρα απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης, που είχε συνέπεια να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία, μετεγκαταστάθηκε στη χώρα χάρη στη νομοθεσία που επιτρέπει οικογενειακές επανενώσεις προσφύγων και μεταναστών, κάτι που αποκαλεί «αλυσιδωτή μετανάστευση». H πολιτική αυτή, σύμφωνα με τον Τραμπ, είναι «ασύμβατη με την εθνική ασφάλεια» της χώρας του.
Ο όρος «αλυσιδωτή μετανάστευση», τον οποίο καθιέρωσαν συντηρητικοί πολέμιοι της μετανάστευσης, αφορά ανθρώπους που εξασφαλίζουν θεωρήσεις διαβατηρίου για να μπουν στις ΗΠΑ διότι κάποιος στενός συγγενής τους (αδελφός, αδελφή, γονιός, παιδί...) έχει ήδη λάβει άδεια νόμιμης παραμονής.
«Η απόπειρα δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα), η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη μέσα σε δύο μήνες, υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι είναι ανάγκη επειγόντως το Κογκρέσο να προωθήσει διά νόμου μια μεταρρύθμιση (του συστήματος διαχείρισης της μετανάστευσης) για να προστατεύσει τους Αμερικανούς», υπογράμμισε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του.
Υπερασπιζόμενος το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα, που απαγορεύει μόνιμα την έλευση στη χώρα των υπηκόων επτά χωρών (Υεμένη, Συρία, Λιβύη, Ιράν, Σομαλία, Βόρεια Κορέα, Τσαντ), ο Τραμπ έκρινε ότι αποτέλεσε απλά «ένα βήμα μπροστά» ώστε το σύστημα διαχείρισης της μετανάστευσης να γίνει ασφαλέστερο. «Το Κογκρέσο πρέπει να τερματίσει την αλυσιδωτή μετανάστευση» υποστήριξε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι οι δράστες τρομοκρατικών ενεργειών αξίζουν τις «βαρύτερες ποινές», συμπεριλαμβανομένης της εσχάτης των ποινών σε ορισμένες περιπτώσεις.
Το πρωί της Δευτέρας, ένας άνδρας πυροδότησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε συρμό του μετρό που βρισκόταν σε υπόγεια στοά κοντά στην Times Square, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο ίδιος και άλλοι τρεις άνθρωποι να υποστούν ελαφρύτερα τραύματα. Ο ύποπτος κατονομάστηκε από τις αρχές της Νέας Υόρκης ως Ακάγεντ Ουλά, 27 ετών, κάτοικος Μπρούκλιν και υπήκοος Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Ουλά έφθασε στις ΗΠΑ το 2011, εξασφαλίζοντας μια βίζα οικογενειακής επανένωσης.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

No comments:

Post a Comment

-->