Στην αντεπίθεση ο Μακρόν για τις διακοπές του στο Μέγαρο Σαμπόρ - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Monday, December 18, 2017

Στην αντεπίθεση ο Μακρόν για τις διακοπές του στο Μέγαρο ΣαμπόρΤους «μεμψίμοιρους» που ερμήνευσαν ως «μοναρχικό σύμβολο» το Σαββατοκύριακο που πέρασε κοντά στο Μέγαρο Σαμπόρ, την πρώην κατοικία του βασιλιά Φραγκίσκου Α΄, όπου γιόρτασε «πρόωρα Χριστούγεννα» επέκρινε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.


«Δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτού του είδους τη μεμψιμοιρία εκείνων που θέλουν παντού να διακρίνουν συμβολισμούς» είπε ο Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο δίκτυο RTL, σε συνέντευξη που παραχώρησε έξω από το Μέγαρο.
Ο πρόεδρος και η σύζυγός του, Μπριζίτ, γιόρτασαν πριν την ώρα τους τα Χριστούγεννα μαζί με περίπου 15 μέλη της οικογένειάς τους. Νοίκιασαν έναν ξενώνα κοντά στο Μέγαρο, έναντι 800 ευρώ για το Σαββατοκύριακο, χρήματα που κατέβαλε ο Μακρόν από δικούς του πόρους. Το δείπνο, σε μια αίθουσα του Μεγάρου, στοίχισε περίπου 600 ευρώ. «Είναι ένα λογικό κόστος που μπορεί να επωμιστεί ένας πρόεδρος που θέλει να ευχαριστήσει την οικογένειά του» ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας.
Αυτές οι μίνι διακοπές καταγγέλθηκαν από την αντιπολίτευση ως «βασιλικός εορτασμός» που αποδεικνύει ότι ο Μακρόν είναι «ο πρόεδρος των πλουσίων».
Ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν δήλωσε σήμερα ότι είναι «ικανοποιημένος» που ο Μακρόν πήγε στο Σαμπόρ επειδή με αυτόν τον τρόπο πρόβαλε ο ίδιος μια «μοναρχική εικόνα που μου φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στην ιδέα που έχει για τον εαυτό του».
Το Μέγαρο Σαμπόρ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco και υποδέχεται περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

No comments:

Post a Comment

-->