Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι παρουσίασε το προεκλογικό του πρόγραμμα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, December 14, 2017

Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι παρουσίασε το προεκλογικό του πρόγραμμαΒίντεο στο οποίο παρουσιάζει το βελτιωμένο προεκλογικό του πρόγραμμα ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι. Μεταξύ των προσώπων που συνέταξαν το πρόγραμμα του είναι ο οικονομολόγος Σεργκέι Αλεξασένκο, ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας Βλαντίμιρ Μίλοφ και ο συγγραφέας Μπορίς Ακούνιν.


Τα βασικά σημεία του προγράμματος του Ναβάλνι προβλέπουν διπλασιασμό των δαπανών για την υγεία και την παιδεία, ελάχιστο μισθό της τάξεως των 25.000 ρουβλίων (περίπου 360 ευρώ) μείωση του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων καθώς και της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο το Ναβάλνι οι μεταρρυθμίσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της καταπολέμησης της διαφθοράς και της περικοπής των κρατικών δαπανών. Παρότι όπως λέει δεν προτίθεται να περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, ένα σημαντικό τμήμα των δαπανών αυτών προτίθεται να το διαθέσει για να καλυφθούν οι αμοιβές των στρατιωτικών, κάτι που θα επιτρέψει κατά την άποψη του να δημιουργηθεί ένας επαγγελματικός στρατός.
Εκτός των άλλων ο Ναβάλνι δηλώνει ότι προτίθεται να περικόψει τις κρατικές επιχορηγήσεις που δίνονται στις κρατικές εταιρείες και στα κρατικά ΜΜΕ, ενώ προτείνει αύξηση της φορολογίας στον κλάδο του φυσικού αερίου και στα κέρδη των κρατικών ομίλων θεωρώντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους.
Ο Αλεξέι Ναβάλνι προτίθεται να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου του 2018, αλλά οι ρωσικές αρχές δηλώνουν ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει εξαιτίας δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος του. Παρόλα αυτά ο Αλεξέι Ναβάλνι συνεχίζει κανονικά την προεκλογική του εκστρατεία.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Vedomosti

No comments:

Post a Comment

-->