ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία η «σαρωτική μεταρρύθμιση» του φορολογικού - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, December 20, 2017

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία η «σαρωτική μεταρρύθμιση» του φορολογικούΗ αμερικανική Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε σήμερα Τετάρτη (08:00 ώρα Ελλάδας), με 51 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά, το σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει τη σαρωτική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ, ανοίγονταας το δρόμο για μια μεγάλη νίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Όλοι οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ, ενώ οι όλοι οι δημοκρατικοί γερουσιαστές απέρριψαν το νομοσχέδιο, που χαρακτηρίζουν δώρο για τις μεγάλες εταιρείες και τους πλουσιότερους Αμερικανούς, καταγγέλλοντας πως θα αυξήσει το έλλειμμα και το χρέος.
 Παρά την έγκρισή του από την άνω Βουλή, όμως, η οποία κανονικά θα ήταν το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας στο Κογκρέσο, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει αργότερα σήμερα, για να εγκρίνει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, αφού τρία άρθρα του διαπιστώθηκε ότι παρέβαιναν τους κανόνες για τα δημοσιονομικά και για την έγκρισή τους θα απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (60 ψήφων) και όχι απλή.
Τα δύο σώματα του Κογκρέσου οφείλουν να εγκρίνουν πανομοιότυπα νομοσχέδια-λέξη προς λέξη-κι έτσι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα χρειαστεί να ψηφίσει ξανά ενώ είχε ήδη εγκρίνει το νομοσχέδιο την Τρίτη.Τα τρία άρθρα αφορούσαν εκπαιδευτικά θέματα. Το ένα από αυτά, συντάκτης του οποίου ήταν ο συντηρητικός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, προέβλεπε για την κατ' οίκον εκπαίδευση των παιδιών από γονείς, φοροαπαλλαγές που κανονικά προσφέρονται για ανώτερες σπουδές.
«Και λοιπόν; Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα ψηφίσουμε δύο φορές για να μειωθούν οι φόροι», διαβεβαίωσε ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κέβιν Μπρέιντι το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και υπογράψει το κείμενο ο πρόεδρος Τραμπ, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ημέρα, μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους, η μεταρρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ για τις εταιρείες και τους φορολογούμενους το 2018.
Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters-AFP

No comments:

Post a Comment

-->