Γ. Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Friday, December 29, 2017

Γ. Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜΚακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.


«Όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως και όχι καθέτως, δηλαδή σε όλα τα κόμματα θα βρείτε ανθρώπους που θα λένε το 'άλφα' ή το 'βημα'. Σε κάθε περίπτωση τη διαπραγμάτευση την κάνει η κυβέρνηση συλλογικά: την κατεύθυνση τη δίνει ο Πρωθυπουργός, τη διαπραγμάτευση σε τέτοια θέματα την κάνει ο υπουργός Εξωτερικών» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης.
Σε ό,τι αφορά τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου ο κ. Κυρίτσης σχολίασε πως «θα ήταν ευκταίο» να υπάρχει κοινή γραμμή, αλλά επανέλαβε ότι «τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις».
Ο ίδιος σημείωσε πως «θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας», ενώ κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό» την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε χθες πως «τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή με τη ψήφο της».
Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, ο κ. Κυρίτσης είπε πως ενώ οι Ευρωπαίοι «αθετούν την υπογραφή τους» για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων, «φωνάζουν ότι έχει συσσωρευθεί πολύς κόσμος στη Μόρια και τα νησιά», κάνοντας λόγο για «βαθιά υποκρισία».
Υποστήριξε επίσης πως η εγκατάσταση οικίσκων εν όψει της χειμερινής καιρικής επιδείνωσης, καθυστερεί εξαιτίας της στάσης των τοπικών αρχόντων.
Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, «βάζει φιτιλιές» μιλώντας για απόπειρα επέκτασης και διεύρυνσης της Μόριας, ενώ η κυβέρνηση απλώς επιχειρεί να αντικαταστήσει τις σκηνές με οικίσκους, υποστήριξε.

No comments:

Post a Comment

-->