Ισραήλ: Πλήγματα κατά της Γάζας, χωρίς θύματα - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Monday, December 18, 2017

Ισραήλ: Πλήγματα κατά της Γάζας, χωρίς θύματαΣτο πλαίσιο των αντιδράσεων για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, συνεχίζονται οι επιθέσεις με ρουκέτες από παλαιστινιακής πλευράς και οι «απαντήσεις» του ισραηλινού στρατού.Σήμερα η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς θύματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δύο ρουκετών την Κυριακή από τον παλαιστινιακό θύλακα οι οποίες έπεσαν στο νότιο Ισραήλ.

«Σε απάντηση στις δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του νότιου Ισραήλ οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας στοχοθέτησαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, διευκρινίζοντας ότι στόχος των πληγμάτων ήταν «τρεις δομές ενός στρατοπέδου και άλλες υποδομές».

Την Κυριακή το βράδυ η μία από τις δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα έπληξε ένα σπίτι στο Ισραήλ χωρίς να προκληθούν θύματα. Η δεύτερη κατέπεσε στη Γάζα, σύμφωνα με τον στρατό.

Μετά τις 6 Δεκεμβρίου, οπότε ελήφθη η απόφαση αυτή, έχουν ξεσπάσει πολλές διαδηλώσεις Παλαιστινίων αλλά και συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν αυξηθεί και τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί 8 Παλαιστίνιοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ- AFP

No comments:

Post a Comment

-->