Ερντογάν: Κράτος - τρομοκράτης το Ισραήλ, σκοτώνει παιδιά - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Monday, December 11, 2017

Ερντογάν: Κράτος - τρομοκράτης το Ισραήλ, σκοτώνει παιδιά


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη που σκοτώνει παιδιά», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο» κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.


«Η Παλαιστίνη είναι ένα αθώο θύμα. Όταν το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης, ναι, τρομοκράτης!», τόνισε, σε ομιλία του στην Σεβάστεια (Σίβας), στην κεντρική Τουρκία. «Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεος ενός κράτους που σκοτώνει παιδιά», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού κράτους έγιναν με αφορμή την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανακοίνωση την οποία η Άγκυρα καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο. Ο Τούρκος πρόεδρος, που έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές την Ιερουσαλήμ «κόκκινη γραμμή για τους μουσουλμάνους», υποστηρίζει ότι η απόφαση του Τραμπ είναι «άκυρη« και την θεωρεί ως «μη γενόμενη».
«Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους με όλα τα μέσα» κατά της απόφασης αυτής, συνέχισε ο κ. Ερντογάν. Στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, «θα δείξουμε ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν θα είναι τόσο εύκολη», διαβεβαίωσε επίσης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο φόντο προβλήθηκε μια φωτογραφία που έδειχνε έναν έφηβο, που φέρεται να είναι Παλαιστίνιος από τη Χεβρώνα, να οδηγείται, με δεμένα τα μάτια, από ένστολους που φέρονται να είναι Ισραηλινοί στρατιώτες. «Δείτε πώς οι τρομοκράτες σέρνουν αυτό το 14χρονο παιδί», είπε ο Τ. Ερντογάν.
Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί άμεσα.

No comments:

Post a Comment

-->