Ιρλανδία: Συνελήφθη ο 35χρονος ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος «Britain First» - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, December 14, 2017

Ιρλανδία: Συνελήφθη ο 35χρονος ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος «Britain First»

Ιρλανδία: Συνελήφθη ο 35χρονος ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος «Britain First»Συνελήφθη την Πέμπτη ο 35χρονος ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος «Britain First», Paul Golding, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Ο Golding συνελήφθη από τις Αρχές όταν πήγε σε δικαστήριο για να υποστηρίξει την επικεφαλής του κόμματος, Jayda Fransen, η οποία κατηγορείται για ρητορική μίσους. Ο 35χρονος βαρύνεται με τις ίδιες κατηγορίες και είναι γνωστός για ακροδεξιές θέσεις, ρατσιστικές δράσεις και εμπρηστικές πρακτικές.

Συγκεκριμένα και οι δύο ηγετικές μορφές του ακροδεξιού κόμματος κατηγορούνται για ρητορική μίσους σε δημόσια ομιλία τους στο Μπέλφαστ τον Αύγουστο του 2017.

Η οργάνωση θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριωτική» και δρώσα «υπέρ των συμφερόντων της Βρετανίας», όμως στην καρδιά της βρίσκεται ένα εκρηκτικό μείγμα ξενοφοβίας και ρατσιστικών θέσεων.

Ο Paul Golding βρέθηκε σήμερα σε δικαστήριο της πρωτεύουσας της Βορείου Ιρλανδίας για να υποστηρίξει την επικεφαλής του κόμματος, εκεί όπου και συνελήφθη.

Κατά καιρούς, στελέχη της οργάνωσης έχουν οργανώσει «Χριστιανικές Περιπολίες» αλλά και εφόδους σε μουσουλμανικά τεμένη της Βρετανίας, αναγκάζοντας τις Αρχές να τους απαγορεύσουν την είσοδο σε κάθε χώρο αλλόδοξης θρησκευτικής λατρείας.

Από τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λείπουν διάφορες επαινετικές αναφορές για δράσεις εναντίον μουσουλμάνων, όπως για παράδειγμα τα πανηγυρικά σχόλια για την επίθεση στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου.

Ο λογαριασμός του «Britain First» στο Τwitter έχει προ πολλού απαγορευτεί στη Γερμανία.

Μετά την αποχώρηση του 35χρονου Golding από την ηγεσία της οργάνωσης (για οικογενειακούς λόγους όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε) επικεφαλής αυτής είναι ουσιαστικά η Jayda Fransen.

Στα συνθήματα του κόμματος θα βρει κάποιος διακηρύξεις όπως: «Θέλουμε οι Βρετανοί να προηγούνται. Μπροστά από ξένους, πρόσφυγες ή μετανάστες. Και είμαστε πολύ περήφανοι για τη στάση μας αυτή. Θέλουμε βρετανικές δουλειές για τους Βρετανούς. Θα αποκαταστήσουμε τη Χριστιανοσύνη ως θεμέλιο λίθο της εθνικής μας ζωής. Θα κάνουμε ξανά τη Βρετανία μια όμορφη χώρα όπου μπορεί κάποιος να ζήσει χωρίς να κλειδώνει την πόρτα και με τα παιδιά του να παίζουν στους δρόμους ελεύθερα».

Το «Britain First» είχε κατέβει στις ευρωεκλογές προωθώντας αντιμεταναστευτικές πολιτικές. Το κόμμα τάχθηκε μάλιστα κατά των εκτρώσεων, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο.

No comments:

Post a Comment

-->