Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα, αν όλα πάνε καλά, θα βγει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018» - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, December 14, 2017

Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα, αν όλα πάνε καλά, θα βγει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018»

Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα, αν όλα πάνε καλά, θα βγει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018»Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, με τοποθέτησή του την Πέμπτη, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στη λήξη του προγράμματος διάσωσης το προσεχές καλοκαίρι.

«Έχουμε μπροστά μας το 2018. Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα διάσωσης» είπε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του εν όψει της εορταστικής περιόδου και της νέας χρονιάς.


Πρόσθεσε ότι «το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για την Ευρώπη. Κάποιοι δείκτες ήταν ακόμη "στο κόκκινο” στην αρχή του έτους, με τις μνήμες από την απόφαση για το Brexit να είναι νωπές».

Παράλληλα, ο Ρέγκλινγκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο όραμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το πού πρέπει να οδηγηθεί η Ευρώπη και πρόσθεσε ότι: «Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι ένας αριθμός βημάτων για να γίνει η νομισματική ένωση πιο ισχυρή. Πολλά βήματα περιλαμβάνουν και τον ESM με συγκεκριμένη ιδιότητα και είναι πιθανό η εντολή αυτού του θεσμικού οργάνου να αυξηθεί. Και έτσι, θα συνεχίσουμε να είμαστε απασχολημένοι στο Λουξεμβούργο».

No comments:

Post a Comment

-->