Στις 19 Μαΐου ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Monday, December 18, 2017

Στις 19 Μαΐου ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ


Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 θα τελεστεί ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσινγκτον την Παρασκευή.


Όπως είχε γίνει γνωστό στα τέλη Νοεμβρίου, η γαμήλια τελετή θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο χτίστηκε τον 15ο αιώνα, στον προαύλιο χώρο του παλατιού του Ουίνδσορ.
Το παλάτι του Ουίνδσορ βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο και χρησιμοποιείται από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, αλλά και ως τόπος δεξιώσεων και υποδοχής ξένων προσκεκλημένων. Eίναι επίσης σημαντικός τουριστικός προορισμός.
Το αρχικό κάστρο του Ουίνδσορ χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά τη νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α’. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης. 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρίγκιπα Χάρι, πριν από τον γάμο η 36χρονη Μαρκλ θα βαφτιστεί Αγγλικανή, ενώ προτίθεται να αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα εντός των επομένων ετών.
Στις 27 Νοεμβρίου, το παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε τους αρραβώνες του ζευγαριού.
O πρίγκιπας Ερρίκος της Ουαλίας, γνωστός ευρύτερα ως πρίγκιπας Χάρι, είναι ο νεότερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνας, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.
Είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, πίσω από τον πατέρα του, τον αδελφό του Ουίλιαμ, τον ανιψιό του Γεώργιο και την ανιψιά του Σάρλοτ.
Ο 33χρονος Χάρι και η 36χρονη Μαρκλ γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων τον Ιούλιο του 2016.

No comments:

Post a Comment

-->