Αυστρία: Έκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου με έναν νεκρό και 18 τραυματίες - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, December 12, 2017

Αυστρία: Έκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου με έναν νεκρό και 18 τραυματίεςΈκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπαουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία, ανακοίνωσε η αστυνομία του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας, με τον Ερυθρό Σταυρό να κάνει λόγο για έναν νεκρό και 18 τραυματίες.


Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.45 (τοπική ώρα, 09.45 ώρα Ελλάδος) και «ακολούθησε πυρκαγιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Έντμουντ Τράγκσιτζ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η κατάσταση τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Η αστυνομία έκανε λόγο για «60 τραυματίες σε διάφορους βαθμούς, ένας εκ των οποίων σοβαρά». Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη, σύμφωνα με την πηγή.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού της Κάτω Αυστρίας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APA, Σόνια Κέλνερ, ο απολογισμός ανέρχεται σε έναν νεκρό και 18 τραυματίες που χρειάστηκαν πιο επείγουσα βοήθεια.
Ο τερματικός σταθμός του Μπαουμγκάρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.
Ετήσιας δυναμικότητας 40 δισ. κυβικών μέτρων, η εγκατάσταση εγκαινιάστηκε το 1959 και είναι ένας από τους κυριότερους «κόμβους» φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη. Ελέγχεται κατά 51% από τον αυστριακό ενεργειακό όμιλο OMV και τροφοδοτεί κυρίως τη βόρεια Ιταλία και τη νότια Γερμανία.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik

No comments:

Post a Comment

-->