Εντυπωσιακό ράλι στα ομόλογα - Σε χαμηλά 10ετίας το... 10ετές - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Thursday, December 14, 2017

Εντυπωσιακό ράλι στα ομόλογα - Σε χαμηλά 10ετίας το... 10ετέςΑιφνιδιασμένοι δηλώνουν παράγοντες της αγοράς από την ανατροφοδοτούμενη πτώση των αποδόσεων στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, που καθημερινά επιδίδονται σε εντυπωσιακό ράλι, με το 10ετές να έχει κατέλθει στα επίπεδα που είχε το Μάρτιο του 2007!

Πιο αναλυτικά, το 10ετές κατήλθε την Πέμπτη στο 4,12%, επίπεδα που παραπέμπουν στο Μάρτιο του 2007, δηλαδή σχεδόν έντεκα χρόνια πίσω!(πηγή διαγράμματος investing.com)
Μολονότι ένα κομμάτι αυτού του ράλι ασφαλώς οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η αγορά απέκτησε βάθος απότομα, με αύξηση όγκων και κινητικότητα, δημιουργώντας monentum, η ουσία είναι ότι αυτή η εξέλιξη είναι η κυριότερη «ζυγαριά» που χαρακτηρίζει τη μείωση του δημοσιονομικού ρίσκου της χώρας και τη δυνατότητα δανεισμού της.

Και ασφαλώς είναι μια εξέλιξη που ευνοεί τα σχέδια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές το επόμενο διάστημα, ενώ δε θα αργήσουν να έρθουν και οι αναβαθμίσεις από ξένους οίκους, μετά το θετικό αιφνιδιασμό από την αγορά ομολόγων.

Πάντως, αρκετοί αναλυτές αποδίδουν ένα σημαντικό μέρος αυτής της κίνησης στο γεγονός ότι μια ρηχή αγορά ξαφνικά απέκτησε βάθος πολλών δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να βρει ρυθμό και momentum.

No comments:

Post a Comment

-->