Ο COVID συνέβαλε στην ενημέρωση για όλους τους εμβολιασμούς – Τι πιστεύουν οι γονείς για τον HPV

Τελευταία νέα

Οι γονείς στην Ευρώπη, είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, για τον HPV σε σχέση με λίγα χρόνια πριν, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των γονέων (79%) γνωρίζει πως ο ιός HPV προκαλεί καρκίνο. Χαμηλό όμως είναι το ποσοστό εκείνο (48%) των γονέων που γνωρίζουν ότι προκαλεί καρκίνους και στα δύο φύλα.

Επίσης, σχεδόν το 50% των γονέων, συμφώνησε πως διαθέτει όλη την απαραίτητη πληροφορία για τον εμβολιασμό. Η αύξηση αυτή ωστόσο της ενημέρωσης, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πανδημία Covid-19.

Στο 68% των γονέων παρατηρήθηκε αλλαγή στάσης έναντι του εμβολιασμού των παιδιών τους, καθώς οι ίδιοι, λόγω της πανδημίας, είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από το διαδικτυακό Media Event που διοργανώθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Καρκίνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την MSD σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Ipsos (Global Market Research and Public Opinion Specialist).
Η καταγραφή και ανάλυση των νέων δεδομένων, για το πώς η πανδημία επηρέασε τη γνώση, αντίληψη και συμπεριφορά των γονέων για τον ιό HPV και τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Η μελέτη διεξήχθη σε οχτώ ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβενία) και απευθύνθηκε σε περισσότερους από 7.000 γονείς (μέσο όρος ηλικίας 35 ετών).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *