Δίκη για βιτριόλι: Η ώρα του εισαγγελέα για την κατηγορούμενη – Τι περιμένει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Τελευταία νέα

Την αγόρευση του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, με την οποία θα προτείνει επί της ενοχής αλλά και της ποινής της 36χρόνης κατηγορούμενης για τη φρικτή πράξη της επίθεσης με βιτριόλι αναμένει σήμερα εναγωνίως η Ιωάννα Παλιοσπύρου αλλά και η κοινωνία, που συνταράχθηκε από τη βιαιότητα του εγκλήματος.

Η κατηγορούμενη και η κυρία Παλιοσπύρου έφτασαν στο δικαστήριο λίγο μετά τις 8:30 για να ακούσουν την πρόταση του εισαγγελέα. «Η Ιωάννα περιμένει μια απόφαση που θα της επιτρέψει με λιγότερο άγχος να αντιμετωπίσει τα ισόβια τα δικά της» δήλωσε ο εκ των συνηγόρων του θύματος, Νίκος Αλεξανδρής μιλώντας στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε: «Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη». Μάλιστα ο κ. Αλεξανδρής υποστήριξε ότι θα πρέπει η ποινή να είναι τέτοιου ύψους ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά ανάλογες ενέργειες από μιμητές.

Όπως είναι γνωστό, η δράστις κατηγορείται για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» με την υπεράσπισή της να ζητεί τη μετατροπή του κατηγορητηρίου σε «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 36χρονης κατηγορουμένης δεν ήθελε να δολοφονήσει την συντοπίτισσά της αλλά να την «πονέσει» όπως «πόνεσε και η δική της ψυχή» εξαιτίας… του Νώντα. Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων-ειδικών επιστημόνων «η Ιωάννα είχε τύχη και έζησε. Αν δεν είχε πάει δίπλα στο φαρμακείο και δεν είχε πλυθεί θα είχε πεθάνει» δεδομένης της μεγάλης ποσότητας καυστικού οξέος που χρησιμοποιήθηκε και το οποίο ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της απολογίας της Έφης «σφυροκόπησε» με ερωτήσεις την κατηγορουμένη προκειμένου να διαφανεί το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειάς της, η πραγματική πρόθεσή της και η εν γένει στάση της πριν και μετά την οργάνωση της φρικιαστικής επίθεσής της με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *