Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες

Ελλαδα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους οι δύο άντρες και η μία γυναίκα που κατηγορούνται για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες, 41 και 34 ετών, ομολόγησαν τη συμμετοχή τους, ενώ η 39χρονη γυναίκα αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε γνώση για την απαγωγή του επιχειρηματία. Η 39χρονη που έχει μαγαζί με ρούχα στα δυτικά προάστια, αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, εν αντιθέσει με τους δύο άντρες που ομολόγησαν την πράξη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 39χρονη φέρεται να συμμετείχε στο στάδιο της παρακολούθησης που είχε γίνει πριν από την απαγωγή και πως ήταν εκείνη που προμηθευόταν τα κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης για να έρχονται σε επικοινωνία οι απαγωγείς με την οικογένεια του επιχειρηματία. Σημειώνεται ότι η αστυνομία αναζητάει ακόμη τρία άτομα για την υπόθεση απαγωγής, τα οποία φέρονται να είχαν δευτερεύοντα ρόλο.

Η απαγωγή είχε σχεδιαστεί για μακρά διάρκεια. Κατά την διάρκεια των 65 ημερών της απαγωγής έστειλαν στην οικογένεια τρία βίντεο. Πριν τα στείλουν έριχναν σφαλιάρες ή γροθιές στον 40χρονο για να φαίνεται ακόμη πιο καταβεβλημένος και να ασκούν ψυχολογική πίεση στην οικογένεια.

Όπως δημοσίευσε το CNN Greece, ο Γιώργος Κυπαρίσσης, είπε στους αστυνομικούς για το πώς οι απαγωγείς που συνελήφθησαν τον μετέφεραν στο κρησφύγετο, πώς του φορούσαν ωτοασπίδες για να μην συγκρατήσει ήχους που θα μπορούσαν αργότερα να είναι ένα χρήσιμο στοιχείο στα χέρια των Αρχών, για το σημείο που τον κρατούσαν αλλά και για την κουκούλα που φορούσε μέσα στο κρησφύγετο και την πίεση που δεχόταν για να πεισθούν οι συγγενείς του και να δώσουν στους συλληφθέντες τα χρήματα που εκβιαστικά ζητούσαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *