Κορωνοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα σε καταστήματα για θαμώνες χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού – dynamikeseidhseis.gr

Ελλαδα

Αρκετές επιχειρήσεις εστίασης σε όλη τη χώρα υποχρεώθηκαν σε πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι εξυπηρέτησαν πελάτες, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τον κορωνοϊό.

Συνολικά 12 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα – σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εθνική Αρχή Διαφάνειας – υποχρεώθηκαν στην καταβολή προστίμου ή σε αναστολή λειτουργίας για μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, είτε για μη χρήση μάσκας, είτε για απουσία πιστοποιητικού, για χρήση μουσικής, ή για εξυπηρέτηση ορθίων πελατών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τους ελέγχους που διενεργήθηκαν την Παρασκευή 27.08.2021, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 115.750 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τους ελέγχους: Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 27.08.2021 συνολικά 197.529 ελέγχους και κατέγραψαν 284 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Αριθμός ελέγχων: 197.529
Πρόστιμα: 115.750 €
Αριθμός Παραβάσεων: 284
Αναστολή λειτουργίας: 12 επιχειρήσεις
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (108.915).

Κυριότερες παραβάσεις:
1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων
2.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *