Παρατυπίες στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ καταγγέλλει το επιτελείο του Τραμπ - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Monday, December 18, 2017

Παρατυπίες στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ καταγγέλλει το επιτελείο του Τραμπ


Το μεταβατικό επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλει «παρατυπίες» στην έρευνα που αφορά την ενδεχόμενη συνεργασία του με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο, διαβεβαιώνοντας ότι ο ειδικός εισαγγελέας έχει λάβει παρανόμως δεκάδες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου και ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί αμφισβητούν την αξιοπιστία και την αμεροληψία της έρευνας αυτής που διεξάγει ο Ρόμπερτ Μιούλερ. Ζητούν κυρίως να τερματιστεί η έρευνα που, όπως υποστηρίζουν, δεν θα καταλήξει πουθενά.
Πρόσφατα, ο Μιούλερ άσκησε διώξεις σε πολλούς συνεργάτες του Τραμπ, μεταξύ των οποίων και στον στρατηγό Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Ο τελευταίος δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI και συμφώνησε να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές.
Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, την οποία επικαλούνται πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δικηγόρος Κόρι Λανγκχόφερ υποστηρίζει ότι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, η Διεύθυνση Γενικών Υπηρεσιών (GSA) «μεταβίβασε παράνομα» χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ομάδα του Μιούλερ. Η επιστολή αφήνει να εννοηθεί ότι οι ερευνητές δεν είχαν το αναγκαίο ένταλμα για να πάρουν αυτά τα στοιχεία.
Ο Πίτερ Καρ, ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα, αμφισβήτησε με τη σειρά του ότι σημειώθηκε η παραμικρή παρατυπία, βεβαιώνοντας ότι η έρευνα διεξάγεται με πλήρη σεβασμό προς τη νομοθεσία. «Όταν έχουμε e-mails στην έρευνά μας, είτε λάβαμε την έγκριση του ιδιοκτήτη του λογαριασμού είτε ακολουθήσαμε την κατάλληλη νομική διαδικασία», τόνισε.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στο CNN ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, που θεωρείται πολύ στενός συνεργάτης του Τραμπ, έκρινε ότι ήρθε ο καιρός να ολοκληρωθεί η έρευνα. «Θα έπρεπε να τελειώσει γρήγορα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι για να ανακαλύψουν (…) ο κόσμος θέλει να περάσουμε σε άλλα πράγματα», υποστήριξε.
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν επίσης επίμονες φήμες στην Ουάσινγκτον ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για να απολύσει τον Μιούλερ. «Δεν γίνεται η παραμικρή συζήτηση για το θέμα αυτό στον Λευκό Οίκο», βεβαίωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Μαρκ Σκοτ. Και ο ίδιος όμως έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα «να αλλάξουμε σελίδα».
«Οι φορολογούμενοι δαπάνησαν εκατομμύρια κι εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα αυτή που μέχρι τώρα δεν έχει αποδείξει καμία αθέμιτη σύμπραξη με τους Ρώσους», σημείωσε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

No comments:

Post a Comment

-->