Εύσημα ΠΟΥ σε Τσίπρα για τη φροντίδα των προσφύγων - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Tuesday, September 12, 2017

Εύσημα ΠΟΥ σε Τσίπρα για τη φροντίδα των προσφύγωνΤα εύσημα του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις προσπάθειες που γίνονται στον τομέα της Υγείας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών. 


Σε συνάντησή τους ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η υγεία αποτελεί υψηλή προτεραιτότητα και πρόσθεσε πως παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, με σκληρή δουλειά υλοποιήθηκε καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα Υγείας, ενισχύθηκε η δημόσια περίθαλψη και διασφαλίστηκε η αξιοπρεπής υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών.
Ο κ. Γκεμπρεγέσους αναγνώρισε τις «πολύ σημαντικές προσπάθειες» που γίνονται, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της οικονομικής και προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης.
«Κατά την επίσκεψή μου στη χώρα, με ενέπνευσε η αποφασιστικότητα της Ελλάδας για παροχή καθολικής υγειονομικής κάλυψης παρά την οικονομική κρίση, καθώς και η γενναιόδωρη υγειονομική στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης», πρόσθεσε.
Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι η συνεργασίας με τον ΠΟΥ θα ενισχυθεί με την ίδρυση μόνιμου γραφείου του Οργανισμού στην Ελλάδα.

No comments:

Post a Comment

-->