Μίχαελ Ροτ: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να αφεθούν μόνες να σηκώσουν το βάρος του προσφυγικού - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, September 13, 2017

Μίχαελ Ροτ: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν να αφεθούν μόνες να σηκώσουν το βάρος του προσφυγικούΤην ανάγκη για μια λειτουργική και αλληλέγγυα κατανομή βαρών κατά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλη την Ε.Ε., χωρίς εξαιρέσεις, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μίχαελ Ροτ.Ο Γερμανός υφυπουργός χαιρετίζει την πλέον πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία διευκρινίζει ότι αυτό αποτελεί κοινή υποχρέωση όλων των κρατών-μελών και επισημαίνει πως η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να επωμιστούν και να φέρουν εις πέρας μόνες αυτή τη δύσκολη αποστολή, μόνο με τη βοήθεια λίγων αλληλέγγυων κρατών-μελών, όπως η Σουηδία και η Γερμανία.

Επίσης, δηλώνει πως η Τουρκία βρίσκεται αυτή τη στιγμή μίλια μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίζει ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας εξαρτάται από την ίδια.

Εν όψει των εκλογών στη Γερμανία, ο κ. Ροτ περιγράφει τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς ως «παθιασμένο Ευρωπαίο». Όπως αναφέρει, ενδεχόμενη εκλογή του στην καγκελαρία θα σήμαινε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα αποκτούσαν έναν ένθερμο υπέρμαχο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης της κοινωνικής συνοχής, της σταθερότητας και της αλληλεγγύης.

No comments:

Post a Comment

-->