Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αμφίπολη κινδυνεύει το υπουργείο Πολιτισμού κωφεύει - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Wednesday, July 26, 2017

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αμφίπολη κινδυνεύει το υπουργείο Πολιτισμού κωφεύειΗ Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, για την ανάγκη συντήρησης του μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Επικίνδυνη αποδεικνύεται η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τη βιωσιμότητα του πολιτιστικού αποθέματος της Χώρας.
Κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες, το υπουργείο υπέβαλε μη ώριμο φάκελο για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου της Αμφίπολης.
Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, καθώς θα προκληθούν μεγάλες φθορές στο μνημείο, αφού δεν θα θωρακιστεί με έργα προστασίας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μάς οφείλει εξηγήσεις άμεσα. Αυτή τη φορά, οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ένα μνημείο τέτοιου εκτοπίσματος, κινδυνεύει άμεσα. Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι βάζουν τις προσωπικές εμμονές τους πάνω από το μοναδικό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας».

No comments:

Post a Comment

-->