Ρώσος blogger καταδικάστηκε επειδή έπαιζε Pokemon Go σε εκκλησία - Δυναμικές Eιδήσεις

Breaking

Monday, May 15, 2017

Ρώσος blogger καταδικάστηκε επειδή έπαιζε Pokemon Go σε εκκλησία


Ένας Ρώσος blogger τιμωρήθηκε με 3,5 χρόνια με αναστολή, αφού ανέβασε βίντεο με τον ίδιο να παίζει Pokemon Go σε μια εκκλησία.


Όπως αναφέρει το BBC, το δικαστήριο στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ βρήκε τον Ρουσλάν Σοκολόφσκι ένοχο για προσβολή θρησκείας και υποκίνηση μίσους. Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο 22χρονος δήλωσε αθώος.
Ο Σοκολόφσκι, τώρα 22 ετών, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να παίζει το παιχνίδι σε τοπική εκκλησία τον Αύγουστο του 2016 και συνελήφθη λίγο μετά. Επίσης βρέθηκε ένοχος για «παράνομη διακίνηση ειδικού τεχνικού εξοπλισμού», αφού ένα στυλό με ενσωματωμένη βιντεοκάμερα ανακαλύφθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι του.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, η εισαγγελία ζήτησε τη φυλάκισή του για 3,5 χρόνια. Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο blogger δήλωσε ανακουφισμένος.
«Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήξερα ποια θα ήταν η ποινή, και για αυτό ήμουν πολύ νευρικός, και φοβόμουν ότι θα μου επιβαλλόταν πραγματική ποινή φυλάκισης» είπε στο BBC. Ο ίδιος ζήτησε επίσης συγγνώμη από τους πιστούς, προσθέτοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έδωσε το βίντεο ήταν «πολύ κυνικός για τη ρωσική κοινωνία».

No comments:

Post a Comment

-->